Annons
Nyheter

Alf räknar med mål

TFF har problem i sin offensiv. Bara ett mål på två matcher är ingen glädjande statistik. Nu hoppas Alf Westerberg att det lossnar för lagets anfallare.
Nyheter • Publicerad 14 april 2009

”Självklart måste vi kunnas räkna med att våra forwards ska producera mål”, säger Westerberg.  

Mittfältaren Marcus Pode är än så länge den enda TFF:aren som gjort mål i allsvenskan i år.  Anfallaren Fredrik Jensen har haft några heta lägen men han har inte hittat rätt ännu.

Annons

Oroväckande?

– Det är klart att som forward ska du göra mål men Jensen har andra viktiga egenskaper också. Han upplevs som ett stort hot djupleds till exempel. Men vi behöver skapa fler målchanser och han måste vara en del i att skapa dem. Då kommer utdelningen att komma också, säger  Alf Westerberg.

Mot Brommapojkarna var det glest mellan avsluten för Jensens del. I matchen mot Halmstads BK gick det dock åt rätt riktning enligt assisterande tränaren Alf Westerberg.

– Då var han involverad i en del heta chanser. Där var en het situation där vi ser den Jensen vi vill se och det blir snudd på friläge. Det finns där så nu ska det bara upprepas lite fler gånger i matcherna, säger Westerberg.

Även Joakim Sjöhage, som byttes in för Fredrik Jensen i matchen mot HBK, hade en del lägen. Mycket talar för att även han kommer att få chans att bryta anfallarnas måltorka framöver.

– Jensen har en krävande spelstil, så det är bättre att han tar ut sig så mycket han kan och att vi byter sen istället. Med Sjöhage och Fisnik Shala har vi helt andra möjligheter att variera och avlösa som vi inte haft tidigare, säger Alf Westerberg.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons