Annons
Nyheter

Afrikaspåret allt hetare

Två spelare från Sierra Leone har bjudits in till TFF i sommar. Spelare som Lasse Larsson fick upp ögonen för under sin spionresa i landet i början av månaden.
– De var bra när jag såg dem på plats, säger klubbdirektören.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2011

I veckan avslöjade TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson i TA-sporten att klubben ska värva för att resa sig från nedflyttningsplatsen. Nu står det klart att det blir ett antal provspelare på Vångavallen i sommar.

– Redan nästa vecka kan det komma spelare, säger Lasse Larsson.

Annons

Danske forwarden Mark Leth Pedersen lämnade Trelleborg efter en dryg veckas provspel. Omdömet är att han var god nog att konkurrera, men kanske inte är en spelare som höjer sig jämfört med de som redan finns till förfogande i truppen.

– Vi har inte sagt nej till Pedersen. Nu har vi tittat närmare på honom och får jämföra med de som kommer hit, säger Lasse Larsson.

Bland annat har Leth Pedersen att konkurrera med två spelare från Sierra Leone som, om allt går som det ska, landar på svensk mark i mitten av juli. Klubben har gjort klart med turistvisum för Sulaiman Kamara och Lanzana Kamara, båda från FC Kallon.

Båda är strax under 20 år och anses lovande. Sulaiman Kamara är offensiv yttermittfältare medan Lanzana Kamara är en målfarlig innermittfältare. Enligt Lasse Larsson leder Lanzana den inhemska skytteligan och skulle kunna passa som hängande forward.

Larsson säger att TFF inte behöver ta in provspelare för att värva.

– Det finns spelare som vi har koll på och som vi skulle kunna ta in.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons