Annons
Nyheter

Abelsson vill nicka till igen

För tolv år sedan nickade Peter Abelsson bollen i mål bakom Petter Wastå på Fredriksskans. I dag gör Nybrosonen gärna ett till. Petter Wastå hoppas dock på det motsatta. ”Han får gärna göra ett självmål till”, säger KFF-målvakten.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2009
Foto: Scanpix
Foto: ScanpixFoto: 

Året var 1997 och Nybro IF åkte till Fredriksskans för att möta lokalkonkurrenterna Kalmar FF i division två. I Nybro spelade Peter Abelsson och i Kalmar fanns trion Henrik Rydström, Tobias Carlsson och Petter Wastå på plats. I dag 12 år senare möts de på planen igen.

– Det ska bli roligt. För mig är det lite extra att spela mot Kalmar eftersom det är mina hemtrakter, säger Peter Abelsson.

Annons

TFF:s mittback har mött Kalmar under flera tillfällen sedan derbyt för tolv år sedan. Men mål på Fredriksskans har han bara gjort en gång.

– Kalmar var våra konkurrenter när de var nere i division två och vände 1997. Då mötte vi varandra och jag gjorde ett ganska fint mål, minns Abelsson.

Ett nickmål?

– Ja det var det.

Även Petter Wastå minns matchen mot Nybro IF. Och efter lite betänketid kommer han även ihåg Peter Abelssons mål.

– Jag kommer ihåg att han gjorde mål. Nu när du säger det så ringer det en klocka.

Hur matchen slutade är de båda dock oense om.

– Det blev 4-2 eller 3-2, säger Peter Abelsson.

– Det blev nog 3-3, påstår Petter Wastå.

Men en sak är de överrens om – att det blev många mål. Något Petter Wastå inte vill vara någon bidragande orsak till i dagens match på Fredriksskans.

Annons

– Det är läge att hålla nollan får vår del nu. Lyckas vi stänga igen ytorna för Sjöhage och Drugge så ska det nog gå bra, säger Wastå.

Peter Abelsson tycker det ska bli extra sporrande att möta svenska mästarna. Och med familj och kompisar på plats hoppas TFF:s mittback kunna smyga upp och nicka in ytterligare ett mål på Wastå.

– Det hade jag gärna gjort, det hade varit skönt att jämna ut statistiken och få plus minus noll, säger Abelsson och syftar på sitt självmål hemma mot Örgryte.

Ett mål Petter Wastå inte är sen att pika om.

– Han får gärna göra ett självmål till, säger han.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons