Annons
Nyheter

Abel nickade till i Örebro

Inte helt rättvist fixade Peter Abelssons huvud en poäng på Behrn Arena mot Örebro. Men målet var viktigt att ta med sig in i den tunga försäsongen.
Nyheter • Publicerad 2 november 2009

ÖREBRO. – Skönt, jag vet att jag skulle gått runt och retat mig på det länge om vi förlorat, sa poängräddaren.

De flesta på Behrn Arena var rörande överens efter 1–1 mellan Örebro och TFF i allsvenskans avslutande omgång. Hemmalaget var det bättre laget.

Annons

– Resultatet speglar inte matchbilden, vi vinner en poäng i dag. Det var ingen bra match från vår sida och jag är besviken över att vi inte kan göra det bättre, sa TFF-tränaren Tom Prahl.

TFF:s kvittering kom med drygt fem minuter kvar att spela och var en av lagets få målchanser. Mikael Bengtsson hittade ner till Joakim Sjöhage som från vänsterkanten måttade ett inlägg mot bortre stolpen. Peter Abelsson kunde springa sig fri och nicka in sitt tredje mål för säsongen.

– Vi låg ju under så jag chansade och hängde med upp. Sedan slår ju Jocke (Sjöhage) ett bra inlägg så det var ganska enkelt. Skönt med en poäng, det hade varit tråkigt att avsluta säsongen på det sättet, sa Peter Abelsson.

Med det sättet syftade poängräddaren på TFF:s spel. Det såg tafatt och stundtals nonchalant ut i bortalägret. 17–8 i hörnor och 63 mot 37 procent i bollinnehav i Örebro-favör talade sitt tydliga språk.

– Men jag tycker att vi startade ganska bra första halvtimmen och hade kontroll. Sedan får de bra tryck på oss och i andra halvlek blir laget väldigt långt, mittfältet får jobba hårt.

Efter en mållös första halvlek fick ÖSK sin rättvisa ledning efter 66 minuter. Nordin Gerzic hittade in till unge Marcus Astvald som lurade bort Mikael Bengtsson och sköt ett skott som Viktor Noring räddade. På returen kunde Astvald själv trycka in bollen.

– Först tänker jag att jag ska slå bort bollen, men så får jag för mig att någon ropar att jag är ensam. Men det var jag ju inte, jag vet inte varför jag tänkte det. Skönt att jag var lite inblandad i vårt mål också i varje fall, sa Mikael Bengtsson.

ÖSK hade i samma period bud på fler mål, men Viktor Noring svarade för en rad kvalificerade räddningar. Även Fredrik Nordbacks farliga nick på övertid räddades av Noring och TFF fick med sig en poäng inför den kommande försäsongen.

– Vi tar trots allt fyra poäng på de två sista matcherna och det är bra. Hemmaspelet är en framgång i år, men bortaspelet måste vi förbättra. I dag är vi passiva och i många andra borta- matcher har vi varit hjälplösa, sa Tom Prahl.

Förutom poängen kan TFF ta med sig ett litet genombrott till nästa säsong. Unge Viktor Svensson fick spela sin andra match från start och gjorde det okej.

Annons

– Viktor gör återigen en bra insats och är en ganska stor del i att vi spelar bra första halvtimmen. Sedan är det klart att han blir trött, sa Prahl som bytte ut Svensson mot Joakim Sjöhage med knappa halvtimmen kvar.

Peter Abelssons hjässa till trots. TFF blir sämsta Skånelag i allsvenskan 2009 med sin nionde plats. 20 poäng bakom SM-guldvinnaren AIK.

– Imponerande att de klarar av att vända 0–1 i Göteborg så det är bara att gratulera. De verkar ha bra stämning i truppen och framför allt ett bra, organiserat försvarsspel. Har du inget bra försvarsspel kan du inte vinna något, sa TFF-tränaren innan han lämnade Behrn Arena och ytterligare en allsvensk säsong bakom sig.

Johan Silfversten Bergman
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons