Annons
Nyheter
Ett vilt kämpande TFF spelade oavgjort borta mot Varberg idag. Men det kunde blivit seger eftersom kvitteringen föll på stopptid.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2012
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Zoran Jovanovic
Zoran JovanovicFoto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Varberg började matchen bäst. Men efterhand växte TFF in i matchen, i 29:e minuten kunde Mattias Adelstam ge TFF ledningen på en snygg frispark.

– Det kändes riktigt bra, jag har tränat en hel del extra på frisparkar, säger Mattias Adelstam.

Annons

Frisparken sköts utanför straffområdet, över motståndarmuren och borrade sig ner i målvaktens högra hörn

I andra halvlek var det återigen Varberg som tog tag i matchen. Kvitteringen till 1-1 i den 54:e minuten av Alexander Mellqvist var helt rättvis.

TFF ryckte dock upp sig och kunde återigen ta ledningen med 2-1 i den 65:e minuten av Thiago. Detta efter att Zoran Jovanovic på ett genialt sätt spelat fram bollen. Jovanovic var för övrigt TFF:s bästa spelare.

– Jag vann bollen på mittfältet, sedan såg jag en öppning mellan deras mittbackar så Thiago hade bara att slå in bollen.

TFF drabbades återigen av flera skador i andra halvlek. I den 71:a minuten fick Jonathan Åkerman som bara varit inne på plan i en minut, bollen i huvudet. Den tog så illa att Åkerman fick lämna planen. Då hade TFF redan gjort sina tre byten så man tvingades avsluta matchen med endast tio man.

Därför var det inte ologiskt att Varberg kunde kvittera på stopptid.

– Det är blandade känslor. Vi är väldigt besvikna att vi inte kan ta tre poäng när vi är så nära. Men jag är ändå stolt över att killarna kan ha ett så bra passningsspel med en man mindre. Och bud på ännu fler mål, säger TFF-tränaren Hannu Sirviö.

Ossian Sandin
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons