Annons
Nyheter

14 provspelare söker lyckan i TFF

TFF har börjat sitt arbete med att få ihop en bra trupp till 2013. På måndagen kom 14 spelare när klubben bjöd in provspelare från närområdet.
Nyheter • Publicerad 19 november 2012
14 provspelare visade upp sig igår när TFF:s provspelsvecka inleddes på Köpingeplanen.
14 provspelare visade upp sig igår när TFF:s provspelsvecka inleddes på Köpingeplanen.Foto: Tom Wall
Foto: Tom Wall

Idag var det första dagen på TFF:s provspelarvecka. Fyra träningspass genomförs under veckan där provspelare och TFF:s egna ungdomsspelare tränar tillsammans. 14 av de 23 spelarna på gårdagens pass på Köpingeplanens konstgräs var provspelare.

Det handlar om spelare vars kontrakt har gått ut med deras tidigare klubbar eller är på väg att göra det. Mestadels var det spelare från närområdet (se faktaruta).

Annons

– De spelarna som jag vet håller en hög klass gjorde mig inte besviken, säger TFF-tränaren Anders Grimberg.

Efter uppvärmning och en passningsövning delades spelarna in i två lag och det blev cirka en timmes internmatch.

– Stundtals var det en bra match. Jag blir jätteglad av att se dessa spelare som gjorde bra ifrån sig, säger Anders Grimberg.

Ett par av spelarna utmärkte sig lite extra. Bland andra Höllvikens snabbe yttermittfältare Esmond Sackey Hansen och Kvarnbys centrala mittfältare Michael Johnsson, för att nämna två av dem. Men efter samtliga fyra pass lär det visa sig vilka som imponerat mest.

Två intressanta provspelare är mittfältarna Egzon Sekiraca och Nikola Zivanovic från Malmö FF. Sekiraca har spelat flitigt i MFF:s U21-lag i år och talangen Zivanovic blev känd för ett par år sedan då han spelade i Husie och var med i tv-serien "I Zlatans fotspår".

Även två före detta TFF-spelare var med på träningen, Daniel Jovanovic, denna säsongen i FC Trelleborg, och Flamur Bajgora, denna säsong i IFK Trelleborg.

– På de här träningarna får jag se mer av killarna och lära känna dem. Nackdelarna kan väl vara att man blir lite förvirrad, för det finns ett visst antal, fyra till fem spelare, som jag vet är intresserade av att spela i TFF och som inte kan komma denna vecka. Det gäller att sortera på rätt sätt, säger Anders Grimberg.

Det kan komma fler spelare senare i veckan.

– Det kan komma någon till men jag har inte fått klartecken från deras klubbar ännu, vi måste ha deras tillåtelse då inte kontrakten gått ut ännu, säger Grimberg.

Tre träningar till väntar provspelsgruppen i veckan. Tisdag, torsdag och lördag.

Samtidigt tränar den befintliga truppen igen efter att de varit lediga sedan serien avslutades. De tränar på förmiddagarna under denna vecka.

INTERNAL INTERNAL
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons