Nyheter

"Vi respekterar deras åsikt"

Rockfestivalen Sweden Rock protesterar mot att lokala minkfarmare ska visa upp minkar i bur under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Mjällby och Elfsborg på söndag.
Nyheter • Publicerad 19 september 2013
Marcus Ekenberg med Sweden Rock på magen.
Marcus Ekenberg med Sweden Rock på magen.Foto: 

Sweden Rock kräver nu att festivalens logotype plockas bort från Mjällby AIF:s matchtröjor och från arenan, rapporterar lokala medier. Festivalen vill inte bli sammankopplad med minkutställningen och skriver på sin Facebook-sida att man "ställer sig frågande till evenemanget".

Både Sveriges pälsdjursuppfödares riksförbund och Sweden Rock sponsrar Mjällby AIF.

Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson berättar att en dialog förts med Sweden Rock under et par dagar.

– Det har varit en konstruktiv diskussion. Vi respekterar deras åsikt, vi lever i ett fritt land, säger han.

Att Sweden Rock vill dra tillbaka logotyper från arenan och matchtröjorna kan dock bli problematiskt att lösa rent praktiskt.

– Vi för en dialog med dem, hur och om vi kan tillgodose deras önskemål.

Sweden Rock är en av klubbens största sponsorer. Hur det framtida samarbetet ser ut är oklart.

– Min uppfattning är att man ser positivt på samarbetet framöver. Men vad som händer nästa år med Sweden Rock vet vi inte, det är en ny förhandling, precis som det hade varit annars.

Jörgen Martinsson berättar att ett 15-tal sponsorer varit i kontakt med Mjällby med anledning av minkvisningen på söndag. De flesta säger han har varit neutrala eller positiva till aktiviteten, medan ett par-tre varit av en annan uppfattning. Sweden Rock är den enda sponsorn som valt att agera.

Mikael Hallqvist
Johannes Lindén och TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.