Nyheter

”Vi har med oss en liten scen”

Nyheter • Publicerad 4 juni 2013
Anders Andersson med 16 månaderssonen Eliot som får vänta med att följa med till Sweden Rock tills han blir tre år.
Anders Andersson med 16 månaderssonen Eliot som får vänta med att följa med till Sweden Rock tills han blir tre år.Foto: Bosse Nilsson

1. Beskriv Sweden Rock för någon som aldrig varit där?

– Om man älskar rock/hårdrock som jag gör så är det total eufori på alla sätt. Musiken, stämningen, alla trevliga, roliga, hjälpsamma och oerhört positiva människor! Under alla mina år har jag aldrig sett ett enda slagsmål.

2. När gjorde du din första SRF och vad får dig att komma tillbaka?

– År 2000 var mitt första år för jag ville så gärna se Saxon och Yngwie Malmsteen. Och anledningen till att jag fortsatte är för jag blev såld direkt och kände att här passar jag in, detta är rätt forum för mig. Jag kunde leva ut på ett sätt som man sällan kanske får annars samt att det är så jävla kul.

3. Hur ser ditt festivalboende ut?

– Vi åker dit dagen in­nan allt börjar sedvanlig vid 12.00. Två husvagnar och ett partytält som är 6x10 meter. Tillgång till ström, tv, kyl/frys, samt toalett och dusch. I år har vi även en liten scen med oss på 3x5 meter där vi tänkt framföra konserter med trummor, gitarr, bas, sång under veckan. Hemfärd sker som vanligt på söndagen.

4. Vilken är din bästa upplevelse från festivalen?

– Band/artistmässigt så ligger Twisted Sister bra till år 2003. Totalt ösregn hela konserten men jävla så bra dom var, levererade 100% vilket dom alltid gör. Rival Sons samt Nationalteatern 2012 var två riktiga höjdare också. Melodikrysset sändes live direkt från festivalen 2011 är också ett härligt minne.

5. Det märkligaste jag sett är?

– Det märkligaste jag sett är när vi ett år skulle åka hem på söndagen och det var ett berg med möbler där det visade sig ligga en person längst underst när det lastade bort dem. Han var som tur oskadd, reste sig upp, ruskade lite på sig och vinglade iväg.

6. Vilket band/artist skulle du helst vilja se i Norje?

– I framtiden hade nog AC/DC eller Iron Maiden varit något dom flesta hade velat se. Eddie Meduza, om han levt. Det finns ingen artist som spelas mer än honom på hela festivalveckan, folk hade blivit helt galna.

7. Viktigaste förberedelsen inför festivalen

– Vi i vårt sällskap träffas alltid någon vecka in­nan och har ett möte där vi diskuterar och går igenom vad vi ska ha med oss, etcetera. Annars har var och en inbyggd checklist i bakhuvudet efter alla dessa år!

8. Var går smärtgränsen för biljettpris till festivalen?

– Många anser att det är dyrt, men om man ser till vad man får på de fyra dagarna, hur många bra band man kan se så tycker inte jag alls det är dyrt. Man betalar för hela upplevelsen, inte bara banden/artisterna utan allt annat runtomkring också som man kanske lätt glömmer.

Mikael Hallqvist
Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.