Annons
Nyheter

Våga vägra vädret

För om du gör det, finns chansen att du utsätter dig för en stor dos gubbrock. Det är i alla fall vad som händer om du en sen fredagseftermiddag vandrar under spridda hällskurar över festivalområdet mellan de två samtidigt aktiva scenerna på Sweden Rock.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2012
Nöjesredaktör Lisa Appelqvist.
Nöjesredaktör Lisa Appelqvist.Foto: Johanna Wallin
Regnigt SRF 2012.
Regnigt SRF 2012.Foto: 

Framför Festival Stage är medelåldern avsevärt höjd och avfeminiserad. Modet för dagen är vattentäta plagg man kan associera med god framförhållning och ordning på torpet. Inte så mycket rock'n'roll direkt.

Basisten uppe på scenen presenteras som kompmusiker till Meatloaf. Den yngre gitarristen, i fyrtioårsåldern typ, som ”finns på Facebook”.

Annons

Blue Öyster Cult framställs som den amerikanska heavy metal-genrens pionjärer. Så mycket heavy eller metal känns det nu inte. Mer behaglig traditionell rotrock.

Av torsdagens sleazerockare syns intet till när man blickar ut över en ödslig festivalvidd. Så hade deras tuperade hårsvall och tunna spandextajts inte stått pall den rådande väderleken.

På Zeppelin stage finns de inte heller . Där står, eller förlåt sitter, rockfarfar i tomteskägg och spelar det långsammaste gitarrsolot i Sweden Rocks historia. Det är ingen mindre än Floridaorkestern Axes ursprunglige frontman Bobby Barth, mister Blackfoot himself, som har hasat tillbaka till bandet.

Det är nu insikten sätter in. Du har inga andra val. Bara att bejaka pionjärsligan av gubbarock som lagt sig som en blöt vante över hela rockfestivalen. Det är långt kvar till The Darkness.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons