Annons
Nyheter

Twisted Sister slänger av sig kostymen

Den androgyna psykopatlooken är intakt, åtminstone det här året ut. 80-talets mest rougespacklade glamsångare tar av sig teaterkostymen när Twisted Sister avslutar 25-årsjubileet av genombrottsplattan "Stay Hungry". 
Nyheter • Publicerad 4 juni 2009

Inte ens de odödliga monsterhittarna "I wanna rock" och "We're not gonna take it", som förförde 80-talets oskyldiga ungdom, kan skyla det faktum att åldern alltid hinner ikapp. Från och med 2010 kommer Dee Snider och kompani i stället klä ut sig till hederliga gamla rockgubbar.

Men inte utan en fanfar – på Sweden Rock 2009 lever 25-årsjubileet i allra högsta grad. Twisted Sister i överdos av glamrock, pyro, ceriserosa och hela "Stay Hungry"-plattan live, låt för låt!

Annons

– Och vi släpper en jubileumsplatta – ett dubbelalbum med tio låtar som skrevs för ursprungsskivan, plus nya låten "Thirty" för våra svenska fans – den 30 juni! Twisted Sisters grundare och gitarrist Jay Jay French tar på sig rollen som marknadsmånglare, ett tema som upprepar sig under bandets presskonferens på Sweden Rock 2009. Det är fem år sedan kultgruppen besökte Norjes havsbad, nu tackar de festivalledningen för att vara först med att boka bandet i originaluppsättning.

– Hur vi ska toppa konserten för fem år sedan? I år ska vi sätta eld på A.J. (Twisted Sisters trummis A.J. Pero)! Det är därför Gud skapade trummaskiner, för att vi skulle kunna göra oss av med trummisarna, säger Jay Jay French.

Som också påminner om att "Stay Hungry" är den andra mest säljande hårdrocksplatta genom tiderna i Sverige. Programledarna i SVT:s "Dist" konstaterar att som barn 1984 var sångaren Dee Sniders vässade framtänder det koolaste som fanns. Men av de finns inga kvar.

– De var original, de här jag har nu är falska, säger sångaren som annars ser ovanligt välbehållen ut, osminkad, med 37 år på nacken som hårdrocksikon:

– Min fru och hennes bröstvårtor gav mig ett ultimatum, förklarar han. Ett skämtsamt Twisted Sister som 2006 gav ut julskivan "Twisted Christmas" pratar redan om ett "påskalbum" nästa år – "Då utklädda som påskharar!", skanderar Jay Jay French.

"What do you wanna do with your life?" frågar en i pressuppbådet:

– "Me me me me – I wanna rock!", vrålar Dee Snider med den karaktäristiska sågklingestämman.

– Speciellt den 30 juni, när jubileumsalbumet kommer ut, fortsätter Jay Jay Frenchs sitt månglande.

När det är dags för sista frågan sjunger bandet unisont "It's the final question!" en tribute, eller parodi?, på Europes "Final countdown".

Vilka band ska ni själva se här på festivalen?

Annons

– Vet du hur mycket tid, älskling, som det tar för att förbereda sig inför varje show, med all fettsugning, make up och kostymer? Fast vår basist är ju inte här – han ser på ZZ Top, säger Jay Jay French innan han försvinner till förberedelserna inför Sweden Rocks kanske mest spektakulära show för i år.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons