Nyheter

TV: Status Quo spelar sig själva

Brittiska boogierockarna Status Quo svarade på frågor på torsdagens presskonferens på Sweden Rock.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2013
Foto: pressbild

Ni spelar i en kommande film med Robert De Niro och Jack Nicholson?

-Det blir nog en Oscarsvinnare. Vi ska spela, eller försöka spela oss själva i den här actionthrillerkomedin. Förhoppningsvis blir det bra underhållning. Fast vi ber om ursäkt för filmen redan nu, säger gitarristen Francis Rossi.

Som superstjärnor finns det en massa statistik kring er. Vet ni hur många gånger ni har lirat "Rockin' all over the world"?

-Ingen aning, 6 000-7 000 gånger, kanske fler? Vi tänker inte så mycket på det där med statistik. Vi vet ju att vi har varit med i "Top of the Pops" mer än någon annan och har massor av hits. När man tänker tillbaka på när man bara var en unge som hade drömmar om att bli popstjärna, så hade ingen av oss kunnat föreställa oss den succé vi har haft och fortsätter att ha, säger sångaren Rick Parfitt.

Sedan den 24 maj har ni en ny trummis, Leon Cave. Vad har ni att säga om honom?

-Vi känner inte honom. Han sitter bara där bak och gör oväsen, säger Rick Parfitt snabbt.

-Han har bara gjort 23 spelningar med oss hittills så han är nog fortfarande lite nervös, men om man blundar så hörs ingen skillnad. Fast det där med trummisar ... De är som målvakter, de pysslar inte med samma saker som vi. Vi hade faktiskt en trummaskin på 80-talet, men den gick sönder, säger Francis Rossi.

Se klippet från presskonferensen här:

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.