Annons
Nyheter

Tillbaka för att stanna

Exakt 15 år sedan den då okända avskedskonserten på Sweden Rock Festival, återförenas det svenska funkmetalbandet Electric Boys på samma mark.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2009
Elecric Boys. Bild: Sandra Henningsson
Elecric Boys. Bild: Sandra HenningssonFoto: 

Conny Blom, Andy Christell, Franco Santunione och Niclas Sivegall är tillbaka. Ringrostige trummisen Niclas Sigevall har inte rört trumstockarna på lika många år. Gitarristen Franco Santunione har inte träffat leadgitarristen och sångaren Conny blom på 17 år. De senaste åren har Blom lirat gura i finska glamrockarkulten Hanoi Rocks. Men nu är Electric Boys originalsättning tillbaka.

– Varför? För att vi gillar musiken – groovet, melodierna – jag spelade med Hanoi Rocks i fyra år innan det bandet upplöstes, lyckligtvis gick de här galningarna med på att återförenas då, säger Conny Blom och kastar ett öga på bandmedlemmarna som flankerar honom under presskonferensen på Sweden Rock i Norje under lördagseftermiddagen.

Annons

Electric Boys slog igenom stort på hemmaplan med sin funkpsykedeliska heavy metal och hitlåtar som "Psychedelic Eyes" och "All Lips N' Hips" 1988. Återföreningen är inte en sommarfluga utan ett långtidsprojekt försäkrar medlemmarna nu, om ett par veckor väntar inspelningssessionerna för rockbandets fjärde studioalbum.

– Vi är definitivt tillbaka, säger Niclas Sivegall som lämnade bandet för att han inte gillade "the business".

– Jag älskade att spela men jag tröttnade på musikindustrin – "I just wanna rock!".

På Rockscenen och Sweden Rocks avslutande lördagskväll sker just det.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons