Annons
Nyheter

Systembolaget säljer dubbelt

På Systembolaget i Sölvesborg går det inte att missa festivalen. Mer än dubbelt så många liter som under en vanlig vecka såldes under Sweden rockveckan i fjol. Butiken i Sölvesborg räknar med samma siffror även i år.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2012

– I början av veckan kommer det flest kunder. De som är på väg till festivalen stannar då först hos oss, säger Carina Olsson, butikschef på Systembolaget i Sölvesborg.

För att klara ruschen fördubblar de personalstyrkan. Det krävs eftersom Systembolaget i Sölvesborg under festivalveckan i fjol sålde 140 procent mer i liter räknat jämfört med genomsnittsveckan under året. Kanske inte helt överraskande var det öl, cider och blanddrycker som till exempel alkoläsk som det såldes mest av. Försäljningen av dessa drycker mer än tredubblades, då de i Sölvesborg sålde 241 procent mer än en vanlig vecka. En del av de runt 30 000 personer som besöker festivalen dagligen väljer att hyra boende i Bromölla kommun men det är inget som personalen på Systembolaget i Bromölla märker av.

Annons

– Nej, att det är festival märks ytterst lite. Det är Sölvesborg som gäller. Så har det alltid varit och så blir det nog i år med, säger Tommy Gustavsson, butikschef i Bromölla.

Därför tar Systembolaget inte in mer varor än till de sommarfester och studenter som de räknar med att Bromöllaborna håller i dessa tider.

– Vi kör på som vanligt, säger Tommy Gustavsson.

Mikael Hallqvist
Jenny Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons