Annons
Nyheter

Sweden Rock döper om scen efter Dio

Zeppelin stage döps om till Dio stage.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2010
Ronnie James Dio.
Ronnie James Dio.Foto: 

Hyllningen till hårdrocksrösten som nu tystnat, Ronnie James Dio, börjar ta form inför årets Sweden Rock Festival.

I måndags kunde Kristianstadsbladet avslöja att Nordens största hårdrocksfestival, som sångaren gästade ett flertal gånger, kommer att iscensätta en hyllning till sin gäst när festivalen drar igång om tre veckor. Nu börjar manifestationen ta form.

Annons

– För att hedra minnet av Ronnie byter Zeppelin stage i år namn till Dio stage. Vi planerar också någon form av hyllningsceremoni från en av huvudscenerna, berättar Sweden Rocks pressansvarige Martin Forsmann som var påtagligt tagen efter beskedet om artistens bortgång.

– Ronnie hade ett väldigt gott öga till Sverige och Sweden Rock, och med åren kom vi att få en särskilt god relation till honom och hans fru och manager Wendy.

Hyllningen till Ronnie James Dio blir dock inte förbehållen sommarens festival.

– Vi kommer också att samla några av Sveriges mest framstående hårdrocksmusiker till en hyllningskonsert på Sweden Rock-kryssningen den 7–8 oktober, säger Martin Forsmann.

Den forne Black Sabbath- och Diosångaren Ronnie James Dio gick bort under söndagen efter en tids kamp mot magcancer, han blev 67 år gammal.

Sweden Rock Festival vid Norje Havsbad utanför Sölvesborg äger rum 9–12 juni.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons