Annons
Nyheter

Sverkers första festivalbesök

Plus med Sverker Olofsson i spetsen är på sommarturné. Sex program ska spelas in och målet är att inte bara vara arga. På onsdagen bandades ett program mitt bland vimlet på Sweden Rock.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2009
Sverker Olofsson och "Plus" på sommarturné.
Sverker Olofsson och "Plus" på sommarturné.Foto: 
Sverker Olofsson i karaktäristisk pose.
Sverker Olofsson i karaktäristisk pose.Foto: 

Strax utanför huvudentrén till festivalområdet har en mindre folkmassa samlats. Det är fortfarande två timmar kvar tills grindarna öppnas så det är inte Sweden Rocks första konsert som lockar. Vid ett tomt oljefat står Sverker Olofsson tillsammans med några gäster. Kameran rullar och programledare hytter karaktäristiskt med hela handen. "Plus – Sommar" har kommit till Norje och Sweden Rock Festival.

– Tanken är att vi ska flytta ut "Plus" och vara ute bland folk. Vi ska vara mindre ilskna utan kanske till och med lite trevliga, säger Sverker Olofsson.

Annons

Två program är redan inspelade och det första "Plus – Sommar" sänds den 4 juni. det handlar om mc. På Sweden Rock avhandlas dels svarthandel med konsertbiljetter och dels testas hörselskydd. Det försa "Plus" sändes oktober 1987. Få tv- program lever så länge.

– En grundläggande orsak är att vi stenhårt stått på konsumenternas sida och det litar konsumenterna på. Vi ska vara tuffa, tydliga och trovärdiga, säger han och påpekar att "Plus" väger upp mycket "glitter och trams" som sänds i tv.

Sverka lanserades som nyord 2006. Hur känns det att få ett ord uppkallat efter sig?

– Först tyckte jag inte att det var ett jättepositivt ord, men jag tror på journalister som är samhällsförändrande. Att få ett ord uppkallat efter sig visar att man gjort något. Så sedan blev jag stolt så bältet sprack.

Ronnie James Dio född 1942, Lemmy född 1945, Billy Gibbons i ZZ Top född 1949 och Sverker Olofsson 1947...

– Ja, det är ett segt virke i de gubbarna.

... jo men hur mycket hårdrock är Sverker Olofsson?

– Jag önskar nästan att du inte skulle fråga om det. Det här är helt nytt för mig. Jag går här storögt och tittar på alla människor. Det är vansinnigt trevligt folk.

Det program av "Plus – sommar" som spelades in under Sweden Rock Festival kommer att sändas den 18 juni. Men redan i kväll klockan 20.00 sänds det första "Plus – sommar" och då handlar det om motorcyklar.

Fotnot:Sverka betyder "klaga på inköpt vara som man är missnöjd med".

Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons