Annons
Nyheter

Storstädning tar vid efter festivalen

Festen är över, pengarna slut och alla vill hem. Kön med bilar och motorcyklar ringlar lång från Norje Boke och söderut, på campingen har städningen tagit vid.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2012
Nabil Faruk är en av många som städar upp all kvarlämnad bråte på campingen.
Nabil Faruk är en av många som städar upp all kvarlämnad bråte på campingen.Foto: Annica Jönsson

Under förmiddagen stoppade trafikpolisen cirka 400 fordon söder om Norje på E 22 då förare fick blåsa i alkomätare.

- Vi har inte tagit någon rattfyllerist hittills, det har blivit bättre på senare år, säger Stefan Palm, gruppchef för de sex trafikpoliser som varit i tjänst sedan klockan sju på morgonen.

Annons

Vid busshållsplatsen ligger ett antal före detta festivalbesökare och tar igen sig i solen. Det är hyggligt varmt, även om det blåser en aning.

Ytor där matvagnar och knallar stått gapar så när som på högar med lådor med kvarlämmade hamburgerbröd, några platsäckar med sallad och tomat gapar tommar. Kaffevagnen är fortfarande i full gång.

Inne på festivalområdet har nedmonteringen av scener och annat redan kommit långt. Så också städarbetet. Fyllda, svarta sopsäckar står klara för hämtning.

På campingen pågår det stora uppröjningsarbetet. Mängder av flaskor, merparten i plast, men även spritfalskor, papperstallrikar och kvarlämnad mat är spritt över stora områden. Så också sovsäckar och kvarglömda tält, i mer eller mindre hela och uppfällda skick.

- Vi får nog hålla på hela dagen, säger Nabil Faruk, en av många gulvästade uppröjare som har det otacksamma arbetet att städa.

En stank av sur odör kommer vinande med blåsten.

- Det luktar pengar, hojtar en av röjarna och slänger upp en av säckarna på en släp och far vidare.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons