Annons
Nyheter

Stjärnan fikade med fansen

Solen skiner och trots att klockan börjar närma sig kväll är det fortfarande ljummet i luften. På en uteservering på Västra Storgatan sitter en långhårig man med mörka solglasögon och fikar. Det visar sig vara Kissbasisten och sångaren Gene Simmons som tagit en paus tillsammans med sonen Nick Tweed Simmons.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2013
Uppskattade svenska kakor.
Uppskattade svenska kakor.Foto: 
1. Nick Tweed Simmons gillar att följa med pappa Gene när han turnerar och säger sig även vara första hjälpreda när Gene får problem med tekniken. ”Han är inte så duktig på det tekniska”, förklarar han. 2. De svenska kakorna fick mycket beröm, speciellt syltkakan var en favorit. 3. Det var många som stannade till när de fick syn på den osminkade hårdrockaren. 4. Lilla Mira Karlsson blev överlycklig när hon och mamma Maria Karlsson fick ta foto tillsammans med idolen Gene Simmons.
1. Nick Tweed Simmons gillar att följa med pappa Gene när han turnerar och säger sig även vara första hjälpreda när Gene får problem med tekniken. ”Han är inte så duktig på det tekniska”, förklarar han. 2. De svenska kakorna fick mycket beröm, speciellt syltkakan var en favorit. 3. Det var många som stannade till när de fick syn på den osminkade hårdrockaren. 4. Lilla Mira Karlsson blev överlycklig när hon och mamma Maria Karlsson fick ta foto tillsammans med idolen Gene Simmons.Foto: Peter Åklundh
Nick Tweed Simmons.
Nick Tweed Simmons.Foto: 
Maria och Mira Karlsson blev glada när de upptäckte idolen Gene Simmons i Kristianstad.
Maria och Mira Karlsson blev glada när de upptäckte idolen Gene Simmons i Kristianstad.Foto: 

I en pappersmugg häller Gene upp Cola Zero och tar en klunk. När Bladets utsända kommer fram är han snabb med att be oss att sätta oss ner.

– Men var försiktig så ni inte snubblar, tillägger han när vi tar oss in på den trånga uteserveringen.

Annons

Det har inte blivit mycket sömn efter torsdagens spelning på Sweden Rock, men Simmons ser ändå ganska pigg ut.

– Vi bor i Kristianstad efter spelningen då det här är närmsta staden. Jag älskar det här. Det är så många vackra människor, långa och snälla. Folket här på restaurangen spottar inte i min mat, säger Gene Simmons och skrattar.

– Det är väldigt skönt att det är så många långa människor här. Jag är själv 2.08 meter, säger Nick Tweed Simmons och tar fram mobilen för att kontrollera att han omvandlat de amerikanska måtten rätt.

Både son och far bor i Los Angeles, men Nick gillar att följa med pappa Gene när han är ute och turnerar. Något allmänheten har kunnat se i dokusåpan ”Gene Simmons Family Jewels” som i sju säsonger har skildrat familjen Simmons som även består av mamma Shannon Tweed och syster Sophie Tweed Simmons.

– Jag älskar att resa och gillar speciellt Skandinavien. Jag var här redan 2000 när pappa uppträdde i Stockholm och sedan åkte jag själv tillbaka hit med min kompis Kalle och firade midsommar på Käringön. Jag gjorde en egen blomsterkrans och dansade alla danser, berättar Nick glatt medan Gene skriver autografer och tar foton med förbipasserande fans.

En som stannar till för fotografering är Maria Karlsson med dottern Mira. För att fira gårdagens festivalspelning bär Mira en Kiss-tröja och poserar glatt med idolen, men när Maria frågar om dottern kan få sitta i Genes knä för ett foto, blir det stopp.

– Nej, jag vill inte riskera att tappa henne, förklarar Gene.

Är det jobbigt med alla som stannar och vill ha fotografier och autografer?

– Nej, de är så vänliga och vi är så stolta över alla våra fans. Det är kul att se hur de finns i alla åldrar, säger Gene innan han skriver ytterligare en autograf, den här gången till en blyg väktare som deklarerar att han är ett stort fan.

Även 24-årige sonen Nick verkar ta sin pappas berömmelse med lugn.

– Jag är van, det har alltid varit så här så jag har inget annat att jämföra med.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Lisa Kron
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons