Annons
Nyheter

Solig lunch passade inte Hell

Här har man gått i månader och sett fram emot att äntligen få se Hell, och så får de speltid klockan tolv. På dagen. Utan tvekan festivalens värsta schemablunder. Det är helt enkelt inte så lätt att frammana en förtätad, ondskefull atmosfär vid lunchtid på festivalens första soliga dag, medan folk halvligger i gräset och petar i sina mattallrikar framför Sweden Stage. En mindre scen, när natten svept in över Norje, hade varit en så mycket lämpligare plats för kultbandet Hells mörka diaboliska heavy metal.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2012
Foto: 

Men det dåliga utgångsläget räcker inte för att knäcka den spöksminkade Nottinghamkvintetten. Alla som kan deras bakgrund vet att de tampats med betydligt tuffare motgångar än så. För ett kvartssekel sedan slogs bandets framtid i spillror när skivbolaget kursade, albumdebuten kom av sig och bandet skingrades. När sångaren Dave Halliday tog livet av sig var resan definitivt över.

Tills nu. Det återuppståndna Hell, med David Bower som ny sångare, skivdebuterade äntligen förra året med mästerliga ”Human Remains”. Davids insats var en viktig nyckel på skivan och det är också han som bör upp showen på Sweden Rock. Hans bakgrund som teaterskådis, parat med hans dramatiska, febriga stämma, gör honom till en lysande överstepräst i helvetets kyrka. Med avstamp i ”Let battle commence” avverkar Hell merparten av låtarna från ”Human Remains”. Det låter ruggigt bra, och ger övertygande löften om hur gastkramande stämningsfullt det här skulle kunna bli i en något mer ogästvänlig miljö.

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons