Annons
Nyheter

Snider snidar vidare

Strax efter konserten har börjat får en man med stenåldersblick och dödsandedräkt syn på anteckningsblocket jag håller i handen. Han lägger armen på min axel och säger "-Du behöver inte skriva något, sätt bara handen i luften. Det här är bra!". Men för er kära läsare blir det såklart ändå en förklaring.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2012
Twisted Sister.
Twisted Sister.Foto: 

Twisted Sister osminkade och "au naturel" står det i festivalens programblad. I sig är det inte någon avsevärd skillnad mot när de senast gästade Norje och framförde "Stay Hungry" i sin helhet. Kanske har de bara insett att magarna växt så mycket på en del medlemmar att det är omöjligt att komma i de gamla scendräkterna. Dee Sniders kondition är det däremot inget fel på. Den blonderade jätten är ett sprudlande energiknippe, och 95% av hela föreställningen handlar om honom. Han står inte stilla två sekunder, passerar hela spektrat från hotfull chef från varmare trakter längre ner till överlyckligt barn som med stolthet och smittande glädje framför sina sånger. Han skämtar friskt och är allvarlig om vartannat. Alla band hävdar att Sweden Rock är bäst (fjäsk) men när Snider säger det och berättar att detta är anledningen till bandets comeback, följt av "The Price" som en dedikation känns det som om han verkligen menar det. Han är en sann entertainer och det är omöjligt att inte ryckas med. Setlistan blandar friskt de största hitsen från skivorna och med en bedövande effektivitet i mangelkompet. Låtarna verkar vara utvalda så att det ska vara allsång hela tiden, allra mest i "we're not gonna take it". Snider blir vår frälsare i religionen där trosbekännelsen heter "I believe in rock 'n' roll". Eftersom bandet bara gör ett tiotal spelningar om året är det enligt egen utsaga därför de är så bra. Efter en frusen dag med blöta skor och fukt in till kalsingarna är detta en perfekt värmare inför efterfest i tältet eller som sömnpiller för att lycklig somna vetandes att hårdrock är vägen till glädje, förbrödring och vem vet, fred på jorden?

Maria Sällberg
Jakob Dahlin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons