Annons
Nyheter

Scenen skulle inte klara Kiss produktion

Kiss berättade först några dagar innan festivalen vad som krävdes för produktionen. Då visade det sig att Festivalscenen behövde stärkas upp för att klara av att hålla upp spindeln och extra personal fick kallas in för att rädda spelningen.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2013

Sweden rock festival bad i januari om information kring hur Kiss produktion skulle se ut. Men rätt information kom först några dagar innan festivalen skulle dra igång och då drog ett frenetiskt arbete igång för att hela scenen inte skulle kollapsa.

- Då hade vi fått preliminära uppgifter sen tidigare som inte helt stämde överens med de slutgiltiga uppgifterna som vi fick sen, säger Martin Forssman, vice vd för festivalen.

Annons

- Bland annat visade det sig att den stora spindeln som skulle hänga i taket skulle hänga i en enda punkt. Vi hade fått en vikt på vad som skulle hänga i taket och den vikten klarar den här scenen men eftersom allt skulle hänga från samma punkt blev det problem.

Aluminiumkonstruktionen skulle inte klara den belastningen och festivalen fick kalla in extra personal.

- Vi har fått kalla in ganska mycket extra personal så det har varit ganska mycket extra strul och meck och det kostar såklart pengar också men det viktiga är att vi rott ihop produktionen, säger Martin Forssman.

Maria Sällberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons