Annons
Nyheter

Saxon visar var skåpet ska stå

Nyheter • Publicerad 8 juni 2013
Saxon.
Saxon.Foto: 

Inledningen säger egentligen allt. De brittiska heavy metal-veteranerna öppnar med titelspåret och "Wheels of terror" från senaste given "Sacrifice", ett i raden av solida album från sentida Saxon. Det låter kraftfullt och välsmitt, med gott om bett i Paul Quinns och Doug Scarratts gitarrer. För till skillnad från en del andra band med lika många årsringar har Saxon aldrig slutat blicka framåt, vidare. Trots att knuffen upp i superligan aldrig kom.

Silvermanen Biff Byford leder sitt manskap med en pondus och kraft i stämman som få andra 62-åriga rockers kan matcha. Och heavy metal-klassiker som ”Strong arm of the law”, ”Wheels of steel” och ”Princess of the night” är knappast förspillda på den entusiastiska, stora publik som samlats vid Rock stage.

Ibland är gammal verkligen äldst.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons