Nyheter

Rush's magnifika final

Egentligen gör inte Rush festivalkonserter. Att de är här är unikt. De gör faktiskt inte konserter heller. De gör färgsprakande, fantastiska totalupplevelser.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2013
Foto: Johanna Wallin
Foto: Johanna Wallin

För är detta ett otroligt musikaliskt fyrverkeri, ackompanjerat av en visuell show som saknar motstycke. Allt kan hända och gör det också, ofta totalt oväntat. Rush är svåra att placera i fack. Rock, funk, progressivt, hårt, mjukt, allt finns där, väl blandat och framfört med en vansinnig intensitet, aldrig upprepat, alltid nytt. Att alla bandmedlemmarna är virtuoser behöver inte nämnas. Att de kan göra så vansinnigt fascinerande musik av något som kunde blivit en freakshow, det är det speciella. Man kan bara kapitulera inför spektaklet och förstår snabbt varför bandet betyder så mycket. Väl infångad blir två och en halv timme kort, den hypnotiska effekten vänder tidsbegreppen. Många hoppades nog att det aldrig skulle ta slut. Mästerligt räcker knappt som omdöme!

Lisa Kron
Jakob Dahlin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.