Annons
Nyheter

Rockgubsen håller än

När himlen gråter så att det smattrar mot presstältet krävs det stencoola gubs som Eric Bloom och Donald ”Buck Dharma” Roeser för att locka ut en framför scen.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2012
Blue Öyster Cult.
Blue Öyster Cult.Foto: 

Med över 40 år på nacken tillhör deras Blue Öyster Cult definitivt festivalens mesta veteranband. Men det handlar inte om traggig rullatorrock med dammlunga för det. Att de fortfarande kan leverera vet vi sedan förra besöket på Sweden Rock, 2008. Och de håller fin klass även denna gång. Showen är förstås en smula tillbakalutad, med ålderns rätt, men musiken är fortfarande spänstig.

Starka byggstenar som den snygga stämsången i ”Burnin' for you”, de mjukt psykedeliska utsvävningarna i ”Then came the last days of may” och de stabbiga riffen i ”Cities on flame with rock'n'roll” lägger en bärkraftig grund innan de släpper lös den elefanttunga best som stavas ”Godzilla”. Där klampar de runt en god stund, och töjer låten till bristningsgränsen med både bas och trumsolo, innan det är dags att knyta ihop säcken med storhiten – ni vet vilken – ”(Dont fear) the Reaper.”

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons