Annons
Nyheter

Rock-debut för bluesrockens storheter

Sångaren Paul Rodgers är tillbaka i den hårda bluesrockens storband. Fortfarande med klar strupe och rena toner, även om de högre avverkas en säker bit från micken.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2012
Bad company.
Bad company.Foto: Annica Jönsson

Å andra sidan backas han upp av ett väloljat maskineri, om än utan större åthävor. Inte förrän takten dras ner och balladerna tar plats. Det börjar till två stålsträngade akustiska i "Seagull". Ett stämningsskifte som trollbinder i sin avskalade enkelhet. Rodgers monotona pianohamrande mot vinande elgitarrer i "Electric land" fortsätter det spåret. "Feel like making love" introduceras med en närmast psykedelisk folkmandolin där refrängen fått en extra rå edge, och den talande allsången till "Shooting Star" avslöjar publikens alla uppvuxna tonårspojkars rockstjärnedrömmar. En bättre övergång till rökaren "Rock'n'roll Fantasy" får man leta efter. Men det är balladerna, och hur Bad Company lekande lätt skapar stora stämningar i det lilla, som vinner i längden vid Sweden Rock-debuten.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons