Annons
Nyheter

Revanschsuget Europe

Nytt album. En "Almost Unplugged"-dvd. Europe återvänder till Sweden Rock i Norje där bandets återförening ägde rum för fyra år sedan. Och de har med sig presenter.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2009
Bild: Sandra Henningsson
Bild: Sandra HenningssonFoto: 

– Förra gången vi spelade här var det riktigt nervöst och ansträngt. Vi kunde ha gjort bättre ifrån oss. Men det var roligt, säger trummisen Ian Haugland.

– Den här gången kommer det att vara fantastiskt, Sweden Rock är en av de bästa festivalerna i Europa, ja i världen, säger sångaren Joey Tempest.

Annons

En sångare vars gitarrist hävdar har fått bättre röst med året:

– Definitivt – han blir bättre hela tiden. Faktiskt, han har slutligen vuxit upp och blivit en man, säger John Norum.

Kommande skivan "Last Look at Eden" ser ett Europe som återgår till ett mer klassiskt hårdrockssound, med melodier som fastnar och gitarriff man inte kommer att glömma, i alla fall enligt frontmannen Tempest:

– Man kommer känna igen de klassiska Europe-melodierna. Vi är väldigt stolta över den.

Men det är inte den enda presenten från Europes somriga julklappssäck. Även en live-dvd från bandets akustiska spelning på Nalen i Stockholm nyligen, är på gång. "Almost Unplugged" är bandets hyllning till sina idoler, en coverkonsert:

– Vi kör en låt med Led Zeppelin bland annat, det var de vi lyssnade på under uppväxten i Upplands Väsby, de har influerat oss otroligt mycket, förklarar Joey Tempest.

Det finns andra idoler:

– Robert Plant! Det var han jag försökte se ut som med pudellockarna när jag var 18 år. Han var så kool!

Europe 2009 har blivit rakhårigare och korthårigare, och rustar för en kommande turné. USA finns på kartan, liksom Japan och Tyskland. Men först väntar en revanschsugen comeback på Sweden Rock under lördagskvällen.

– Det kommer att vara full fart från början till slut – oerhört energiskt. Vi kommer att rocka röven av er, utbrister Ian Haugland.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons