Nyheter

Rekordmycket öl och gigantiska produktioner

Aldrig tidigare har det sålts så mycket öl på Sweden rock festival. Och aldrig förr har produktionerna varit så stora. Festival- ledningen summerade årets festival.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2013
Det varma och soliga vädret på Sweden Rock krävde många öl.
Det varma och soliga vädret på Sweden Rock krävde många öl.Foto: Johanna Wallin

Hettan må ha bidragit till den stora konsumtionen av alkoholhaltig dryck på årets Sweden Rock Festival. Festival- besökarna drack så mycket av humledrycken att ledningen fick se till att skaffa mer, natten mellan fredag och lördag.

– Vi hade öl i alla barer när vi stängde klockan tre i natt men vi fick en ny leverans och den kom i natt och den har lastats om. Det var viktigt, inte minst ur en säkerhets- aspekt, jag tror inte att festivalbesökarna hade blivit så glada om ölen varit slut, sa festivalens vd Mats Natvig på lördags- eftermiddagen när ledningen höll en presskonferens.

– Vi har aldrig sålt så mycket öl, det blir så när det är utsålt och så här fint väder, säger Martin Forssman.

Ett annat rekord på årets festival var de stora produktionerna. Kiss, Europe och Rush krävde extra resurser, både vad gäller personal och elektricitet.

– Det var ett av de stora orosmomenten innan festivalen, om elen inte räcker till ger det extremt tråkiga konsekvenser.

Mikael Hallqvist
Maria Sällberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.