Annons
Nyheter

Pipa med register

Progressiv metal av klassiskt amerikansk snitt var vad Seattlebandet Queensrÿche bjöd på från Festivalscenen denna synnerligen blåsiga eftermiddag.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Queensryche.
Queensryche.Foto: 

Bandet har funnits sedan början av 80-talet, men känns onekligen som ett av Sweden Rocks mer vitala akter. Nytt album väntar i slutet av månaden. Annars spelades en hel del nummer från senaste plattan ”American soldier”, där ”Man down” och ”At 30 000 ft” utmärkte sig.

Sångaren Geoff Tate har en säker pipa med ett brett register. Inte minst hans höghöjdsylande letar sig innanför skinnet. I suggestiva balladen ”I don´t believe in love” plockar han dessutom fram en sopransax. Säger lite om bandets komplexitet. Egentligen vilar man inte på gamla lagrar, utan håller något av en ära i att fortsätta förnya sig. Samtidigt är det när de gräver fram sina största hits från slutet av 80-talet som det blir störst respons. Fina ”Silent Lucidity” och tighta ”Walk in the shadows håller än.

Monica Hansson
Christer Paulstrup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons