Annons
Nyheter

På räls mot hårdrocksland

Matta och sömndruckna efter nattens party släntrar passagerarna av från Rockklassikertåget mot bussarna som ska ta dem till Norje. Nu börjar festen på allvar. In Flames, Heaven & Hell och Motörhead väntar.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2009
Vänster: Cecilia Hell, William Fuglesang och Christine Carlberg klättrar ur sina bäddar. Ovan: Zac anländer till Sölvesborg via järnväg. Nedan: Johannes Sandberg och Tony Östman från Strömsund kommer med Rockklassikertåget. BILD: LASSE OTTOSSON
Vänster: Cecilia Hell, William Fuglesang och Christine Carlberg klättrar ur sina bäddar. Ovan: Zac anländer till Sölvesborg via järnväg. Nedan: Johannes Sandberg och Tony Östman från Strömsund kommer med Rockklassikertåget. BILD: LASSE OTTOSSONFoto: 

Den 2 juni klockan 19.55 avgick Rockklassikertåget från Stockholms central. Ungefär tolv timmar senare, efter mellanlandningar på orter som Södertälje, Norrköping och Linköping, anlände ett tungt tåg fullastat med hårdrockare vid Sölvesborgs station. En halv timme före utsatt tid.

– Jag har inte sovit en blund. Jag är så jävla trött, säger Zac när han är i färd med att lasta av bagaget från tåget.

Annons

Bland de sista av på perrongen är William Fuglesang, Christine "Carlsberg" Carlberg och Cecilia Hell.

– Passande namn för Sweden Rock, eller hur, säger Cecilia Hell.

De hoppade på tåget i Stockholm och det har varit fest hela natten. Christine Carlbergs ögonvitor är simmigt rosa medan Cecilia Hell gömmer sina ögon bakom ett par pilotglasögon med spegelglas. Kul på resan, jo men visst.

– Resan har varit fantastisk, förutom att vi inte hittade något liveband i år. Men det var fantastiskt ändå, säger Christine Carlberg. Mycket hann hända på resan. En försvunnen biljett hittades igen och detsamma gäller en plånbok som tillfälligt kom bort. Tre öl är dock fortfarande puts väck. Det är andra gången de åker på festival till Norje och de båda är fast för Sweden Rock.

– Det var premiär på Sweden Rock för mig och Christine förra året. Det var kanon, säger Cecilia Hell.

– Nu är det för alltid, påpekar Christine Carlberg. Första dagen kommer att ägnas åt vila, avslappning och naturligtvis fest på campingområdet. Det blir inga konserter eftersom de bara köpt tredagarsbiljett. Men med start på torsdag går tjejerna in i festivalschemat på allvar och då kommer festen att förflytta sig från tälten till festivalområdet.

– Vi ska se allt, Twisted Sister, Heaven & Hell, ja allt vi hinner, säger Christine "Carlsberg" Carlberg.

– In Flames kommer jag att se. Det är det bandet jag känner till mest, jag vet ju vilka Europe och de andra är, men det är In Flames som jag först och främst ska se, tillägger William Fuglesang.

Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons