Annons
Nyheter

Ordentligt röj med Motörhead

Jaha, så står de där igen, Motörhead, för vilken gång i ordningen kan väl snart ingen hålla reda på. Festivalens mest pålitliga husband, och ett av de få som utan problem får publiken att röra på sig hela vägen från scenkanten till en bit bakom mixerbordet.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2009
Lemmy i Motörhead. Bild: Sandra HenningssonFoto: 

Skitiga, högljudda och som vanligt älskade av alla. Inte mycket har egentligen hänt sedan deras senaste besök för 2 år sedan. Några låtar från senaste skivan Motörizer har infogats. "Rock out" är den som framstår som den bästa. Två lättklädda damer som gör eldsprutningskonster har också fått kliva in i handlingen denna gång. "Killed by Death" får således både rörliga och fasta flammor. Detta är deras absolut mest populära låten hos publiken denna kväll.

Annars är det precis som vanligt. Mikkey Dee får riva av ett ordentligt trumsolo i "In the name of tradgedy". Bomber-riggen, ljusrampen som ser ut som ett flygplan och kan sänkas ner och flyga över bandet, luftas i just "Bomber" och "Ace of Spades".

Annons

Efter nästan en och en halv timme avslutas alltihop med "Overkill". Ibland undrar man vad det är som gör Motörhead så speciella. Det är inte särskilt välspelat. Det är grötigt, Lemmys sång hörs ibland väldigt dåligt och även om man presenterar lite nya låtar så blir det ändå i slutändan mest en ganska väl utplattad, uppskruvad massa.

Men man kan i alla fall vara säker på att det kommer bli ordentligt röj och party. Det är antagligen därför som publiken är lika entusiastisk år efter år.

Jakob Dahlin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons