Annons
Nyheter

Nytt festivalområde

Fler sittplatser, större matutbud och åkattraktioner att prova på mellan konserterna. De flesta festivalbesökarna trivdes i går på det nya området som innebär en utökning med 20 000 kvadratmeter.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 

– Ju större desto bättre, säger Magge Berg.

Han har precis kommit ner från en av festivalens två åkattraktioner som tillkommit i år. Musiken från en spelautomat konkurrerar med musiken från Festivalscenen när han ställer sig i kö för att köpa en ny biljett. Det blir femte gången på två dagar på samma åkattraktion, eftersom den andra är tillfälligt stängd.

Annons

– Det är inte så metal men kul. Något att göra mellan konserter, säger han

Och han är inte ensam om att gilla karusellen.

– På dagarna är det mest barn och på kvällarna åker rockarna. Då är här mycket folk på hela området. Vi har haft en som kräkts efteråt men han var full, säger Nathalie Vanzhoelen som står i biljettluckan.

Den nya delen innebär att festivalområdet är utökat med 40 procent i år jämfört med tidigare. Utökningen är en bekvämlighetsåtgärd för besökarna med bland annat en ny bar och fler sittplatser. De som vill ska kunna komma bort från scenområdet men samtidigt kunna känna festivallivet.

Någon vidare trängsel på området var det dock inte sent på torsdagseftermiddagen. Det uppskattades av Johan Willenheimer från Varberg. Han satt i ett av de två nya tälten med sittplatser dit besökarena visserligen hittat för att få i sig något att äta och dricka från matvagnarna intill.

– Det är bra med detta nya område för då slipper man trängas och det blir inte så packat med folk på samma ställe, säger han.

Han får medhåll av Jan Frode Stålsen och hans kompisar som har fällt ut sina egna campingstolar ett par hundra meter därifrån för att äta dagens lunch.

– Det är skönt att kunna gå ifrån musiken. Det är ju inte alla band man vill lyssna på. Det går ju att lyssna på dem så här en bit bort också, säger Jan Frode Stålsen som är på festivalen för 15:e året i rad.

Men riktigt alla var inte lika nöjda. Amanda Reinsjö, som tog igen sig i ett av tälten efter konserten med Joan Jett, gillade visserligen området men menade att det inte var helt nödvändigt med alla bekvämligheter.

– Om biljetten hade kunnat bli billigare hade jag hellre gått på bajamajor än att de som nu har tagit hit fler vattentoaletter. Att det är dyrt är det enda negativa med denna festival, säger hon.

Monica Hansson
Jenny Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons