Annons
Nyheter

Mysfarbror English rockar fett

Genombrottet kom med huvudrollen Judas i musikalen "Jesus Christ Superstar" hemma i Australien 1972. Och självklart fick sig Sweden Rock-publiken världens bästa rockgitarriff till lunch när English, mer känd härhemma som straffången Jonathan Garrett i 1978 års tv-serie "Mot alla vindar", rev av "Heaven on their minds".
Nyheter • Publicerad 8 juni 2013
Jon English. En rockande mysfarbror.
Jon English. En rockande mysfarbror.Foto: Johanna Wallin

Och nog vilar det fortfarande rockmusikal över Jon English, såhär 41 år senare, när den förr så långe stören och i dag lite mer korpulente sångaren bjuder på hitsen från sin långa rockkarriär.

"I'm a survivor", "Turn the page" och "I've been in love before" – killen gillar "story songs".

Annons

Och han gillar goda berättelser. "The Shining" är helt enkelt English tolking av Stephen Kings hotellrysare, komplett med fraser som "And there's blood and brains splattered on the Presidential Suite" och "Heeeereee's Johnny!".

Inte för att mannen bakom den betydligt beskedligare 70-talshitten "Six Ribbons" har något makabert över sig. Tvärtom, i solskenet över Sweden Stage-backen sitter publiken i sina strandstolar och myser av god narrativ 70-talsrock där ett boogiepiano aldrig är långt borta, uppbackad av det svenska, tajta och spelskickliga kompbandet Spearfish.

Jon English är en rockande mysfarbror framför sin stora Australienrelief i blågult. Förmodligen den ende av årets artister som stoltserar med både slips (lila) och tvärflöjt. Med en bräcklig men säker heshet, som en Rod Stewart med halsfluss ungefär, landar powerballaden "Lay it all down" bekvämt i knät på Sweden Rock-fansen. Kompetent och med stort rockhjärta.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons