Annons
Nyheter

Mesvolymen sänker nästan Dynazty

Det har varit en förstadag på Sweden Rock som dominerats av svensk band, så här nationaldagen till ära.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2012
Nils Molin tar i från tårna.
Nils Molin tar i från tårna.Foto: 

Medan natten smyger sig in över området intar de svenska dödsmetalpionjärerna Entombed Zeppelin stage. Samtidigt, på minstingen Rockklassiker stage, hänger Peter Stormares skyddslingar Dynazty på sig sina vapen. Av dagens dubbel med 80-talsinfluerade schlagerbekantingar är Dynazty det något hårdare alternativet, dansbandsbokstaven till trots. Stabbigare riff och fler powerfalsetter än sysslingarna i H.E.A.T, som förresten också har en bakgrund på Peter Stormares skivbolag StormVox.

Fast Dynaztys vassare egg kommer inte direkt till sin rätt, när volymen länge är rattad så lågt att sorlet från publikgrannarna hela tiden tränger igenom musiken. Förutom leadgitarren då, som skär som ett brinnande svärd genom ljudmattan så fort det är dags för solo. Med en så obalanserad ljudbild är det svårt att uträtta storverk.

Men det tar sig ju längre konserten pågår, och konserten landar trots allt i något av en kämpaseger för Stockhomsgänget. Nils Molin jobbar hårt i spetsen och tar i från tårna för att göra det mesta av varje falsettvrål. Och framme vid avslutande partylåten "Raise your hands" har Dynazty nått fram till en riktigt schyst stämning vid scenen. Plus i kanten också för duellen mellan falsettröst och elgura, i gammal god Deep Purple-stil. Sånt gillar vi.

Mikael Hallqvist
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons