Annons
Nyheter

Mastodon mötte motstånd

Någonting fattades. Hur hårt och smart Mastodon än spelade nådde de inte riktigt fram från stora Festival Stage. Kanske var det feltänkt att lägga Mastodonkonserten just där.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2012
Mastodon.Foto: 

En väldig vindbrygga till tunga ut från scenen blev som en kloss mellan ett band som knappast kan kallas extrovert och en publik som inte riktigt hittat fram till kvartetten från Atlanta, Georgia. Synd. Är övertygad om att vi annars sluppit höra gitarristen Brent Hinds frustrerat be publiken dra åt helvete. It works two ways, Mr. Bent! Så är det faktiskt. Men nog tände i vart fall Mastodon till efter det lilla intermezzot.

Bandets progressiva metal är komplext uppbyggd vilket inte ger medlemmarna stort utrymme att vara till lags och flörta. Med tre sångare och en growlare, där basisten Troy Sanders är den som är flitigast vid micken, får man vara uppmärksam. Vem gör vad? Inte minst trummisen Brann Dailors vokalinsats övertygar.

Merparten av kvällens repertoar hämtas från gruppens senaste platta ”The Hunter”. Tung inledning med ”Black tounge”, men det är när man hittar fram till mer melodipräglade alster som ”Blasteroid”, ”Spectrelight” och ”Curl of the Burl” som det börjar lyfta. ”Creature lives” blir ett hastigt farväl. Någonstans där kändes det som om något var på gång.

Maria Sällberg
Christer Paulstrup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons