Annons
Nyheter

Manilla Road låter musiken tala

Nyheter • Publicerad 7 juni 2013

Amerikanska Manilla Road, som bildades 1977, vinner knappast några priser för sin scenshow. Eller, ska vi säga, fullständiga avsaknad av show. Sångaren Bryan Patrick, som började som roadie åt bandet en gång i tiden, promenerar mest runt lite på scen ibland, med en röd handduk nedknövlad i bakfickan och t-shirten osmickrande instoppad i byxorna. Bandledaren Mark Shelton och basisten Josh Castillo håller sig rätt troget till sina kryss på marken.

Men de är här, på Sweden Rock för första gången, och för en liten men hängiven skara är det här stora grejer. Och de knepiga tungmetalsmederna från Wichita, Kansas låter musiken stå för upplevelsen. De passar på att lufta några tunga spår från nya plattan "Mysterium", men det är låtarna från förr, som "Crystal Logic", "Divine Victim" och "The Riddle Master", som får konserten att lyfta. Den långa, episkt vindlande "Cage of Mirrors", där Mark och Bryan delar på sången, är riktigt storslagen.

Och herregud vilken vass gitarr metalhippien Mark Shelton lirar. Halva behållningen, minst, är att följa hans halsbrytande kast mellan hårt, tekniskt riffande och blixtrande solon.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons