Annons
Nyheter

Ljudfläsket skymmer sikten

Det finns väl inget tråkigare än gråkallt, strilande regn i början på en ny festivaldag. Förutom långa trumsolon, då. Regnet kommer och går. Men Mike Terranas trumsolo vill bara inte ta slut. Fast så har vi också med tysk, melodisk heavy metal att göra. Då är det extra allt som gäller.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2012
Axel Rudi Pell.
Axel Rudi Pell.Foto: 

Ferdy Doernberg lägger svulstiga synthmattor, trummorna ekar ända till Skåne, bandledaren Axel Rudi Pells gitarrljud är stort som en flyghangar och sångaren Johnny Gioeli kopplar på turbolungorna i var och varannan stavelse.

Det skulle göra under för dynamiken om Pell kunde tygla sin översvämmade ljudbild bara en smula. För han är både en skicklig hårdrockskompositör och fenomenal gitarrist egentligen, men allt ljudfläsk skymmer sikten. Och det hjälper inte direkt hans sak att spränga in både Led Zeppelins ”Whole lotta love” och en hårresande baktung tolkning av Deep Purples ”Mistreated” i setet. Som en publikgranne misstroget uttrycker det: ”karln har gjort 19 plattor, och så väljer han att spela covers”.

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons