Annons
Nyheter

Liveheta brasilianare

Medan pudelrockarna i Steel Panthers hade lusläst Mötley Crües ”Dirt” och drog upp brudar som visade brösten, så visade Sepultura prov på en helt annan agenda på scenen bredvid.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2012
Sepultura.Foto: 

Brasiliens finest, thrash metal-genrens fanbärare i Sydamerika har passerat sitt tjugonde. Basisten Paulo Jr. är ende kvarvarande originalmedlemmen, men det borde egentligen inte säga så mycket – amerikanske sångaren Derrick Green har varit Sepultura trogen sedan 1996.

Trots att skuggan av brödernas Cavaleras frånvaro är ständigt överhängande, så är Sepultura en obestridlig livekraft att räkna med. Derrick Green tycks hämta kraft från underjorden när han inlevelsefullt dirigerar inte bara bandet utan även publiken. Gitarrist Andreas Kissers vansinnesriff mejar ner allt motstånd med en solid vägg av speedfantasm på "Refused". Nya trummisen Eloy Casagrande trampar baskaggepedaler som besatt på "Relentless". Tajta och obönhörliga piskar de upp en djävulusisk karnevalstämning hela vägen från Rio, med "Roots bloddy roots" som kronan på verket.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons