Annons
Nyheter

Heta rockare fann svalka

På onsdagseftermiddagen drog en rejäl värmebölja in över Sweden Rock Festival. Svalkan fann festivalbesökarna i havet.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2011
Svalkande dopp. Niklas Duveholt slänger sig i vattnet. Ölen åkte med och det blev en något havssaltad dryck. Foto: Johanna Wallin
Svalkande dopp. Niklas Duveholt slänger sig i vattnet. Ölen åkte med och det blev en något havssaltad dryck. Foto: Johanna WallinFoto: Johanna Wallin

Ungefär en halvtimme innan grindarna till festivalområdet öppnas lättar dimman och värmen strömmar ner över strandängarna i Norje.

En signal till festivalbesökarna att nu finns chansen till bad.

Annons

Nerför grusvägarna på Norje Boke camping kommer plötsligt rockers. Några har en handduk runt nacken, andra har inget att torka sig med alls. Flera av dem är sugna och vill ta ett dopp i det ljumma vattnet. En av dem är Niklas Duveholt från Göteborg. Han kastar sig och glömmer att han har en öl i näven.

– Jag råkade vakna tidigt i morse, redan vid sju. När jag satt och drack ett lock öl knackade någon mig på axeln och sa att jag skulle med och bada, säger han och fortsätter:

– Varför inte tänkte jag.

En bit längre bort på stranden vid några cementrör sitter ett gäng som inte kastat sig i vattnet med lika stor entusiasm.

Trogen festivalbesökare

Vatten till knäna får räcka och då mest beroende på att badkläderna ligger på campingen.

– Jag har badkläder med mig, så jag kommer helt klart att bada, säger Mattias Klar från Tidaholm.

Han är trogen Sweden Rock sedan några år tillbaka. Umgängeskretsen har ökat med antalet festivalbesök.

– Det började med att jag och Christian (Ekblom) åkte hit för fyra år sedan. Sedan har det utvecklats. Vi lärde känna tältgrannarna och nu åker vi tillsammans. Vi blir ett större gäng, säger Mattias Klar.

Just umgänget är en viktig del.

Annons

– Här är så mycket gott folk och det är en härlig stämning, säger Christian Ekblom.

– Jag har inte sett ett enda bråk här, tillägger Mattias Klar.

Allt fler festivalbesökare söker sig ner mot havet och landar på stranden nedanför Norje Boke camping innan de kastar sig i vattnet. Samtidigt visar klockan 15.00. Grindarna till festivalområdet öppnas och Sweden Rock Festival anno 2011 rullar i gång på allvar.

INTERNAL INTERNAL
Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons