Annons
Nyheter

Hårdrockare väljer Edenryd

Denna vecka intas Edenryd av festivalbesökare. Hårdrockare från hela Europa väljer att bo på byns fem bed and breakfast som gått samman för att locka besökarna ut på landet.
Nyheter • Publicerad 4 juni 2009
Ailinka och Lukas Rüdin från Schweiz föredrar att bo på bed and breakfast i Edenryd framför ccamping vid festivalområdet.
Ailinka och Lukas Rüdin från Schweiz föredrar att bo på bed and breakfast i Edenryd framför ccamping vid festivalområdet.Foto: 
Ailinka och Lukas Rüdin från Schweiz föredrar att bo på bed and breakfast i Edenryd framför ccamping vid festivalområdet. BILD: SANDRA HENNINGSSON
Ailinka och Lukas Rüdin från Schweiz föredrar att bo på bed and breakfast i Edenryd framför ccamping vid festivalområdet. BILD: SANDRA HENNINGSSONFoto: 

– Genom att samarbeta kan vi ta emot större kompisgäng som kommer vid arrangemang som Sweden Rock. Har inte jag plats till alla kan jag skicka över dem till någon av de andra, säger Eva Jacobsson som driver Rusthållargården i Edenryd.

Aktörerna har alla sina egna inriktningar. En erbjuder båtuthyrning, en annan spa och en tredje bar i lantlig miljö. Det sistnämnda är kanske det som bäst passar festsugna festivalbesökare och också där som finnar, schweizare, norrmän, svenskar och engelsmän och greker strålar samman denna vecka.

Annons

Många av dem återvänder år från år som Ailinka och Lukas Rüdin från Schweiz. För andra året i rad bor de på Gästgivaregården i byn som varit fullbokad sedan januari.

– Vi hittade boendet på internet förra året. Det passar oss bra. Camping vid festivalområdet är inget för oss. Vi känner oss för gamla för det. Vi är mer lyxfestivalbesökare som vill slippa regn, säger Ailinka Rudin.

Tillsammans har de som driver boende i byn lyckats få dit en egen busslinje som går från Bromölla till Norje via bland annat Edenryd som en extra service till festivalbesökarna. I år har den dessutom utökats till tre stopp på eftermiddagen och två på natten. Men Ailinka och Lukas Rüdin tar bilen detta året.

– Det är bra om man inte har bil men när vi åkte buss förra året var vi tvungna att åka innan sista konserten var slut på natten. I år är programmet väldigt bra. Vi ska se Europe, Bullet, Heat, ZZ-top och Motörhead, säger Lukas Rüdin.

Jenny Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons