Annons
Nyheter

Groovestarkt med Chris Goss

– Den här dagen är er. Den tillhör er. Ta den så högt ni vill, förkunnar sångaren och gitarristen Chris Goss när han intar scenen med sitt Masters of Reality. Sedan hivar bandet den tungt gungande "Third man on the moon" över publiken.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2013

Det är lördag lunch, festivalens sista dag, och på Rock stage har det blivit dags för en av årets riktiga rariteter. En högtidsstund för konnässörerna. Så mycket så att de flesta besökare inte ens hittat hit. New York-bandet Masters of Reality, med den 54-årige stonernestorn Chris Goss i spetsen, gör debut på festivalen.

Bandet släppte sitt första album 1988 och har sedan dess varit fläckvis aktivt, alltid med Chris Goss som samlande punkt och kreativ motor. Stuket är inte renodlad stonerrock, utan snarare en hybrid med både bluesiga och popiga stänk i mixen. Men det är lätt att se varför Masters of Reality varit en viktig influens för band som Kyuss och Queens of The Stoneage, som Goss också varit producent åt.

Annons

På scen är bandledaren knappast de stora gesternas man, snarare coolt respektingivande där han står i svart kostym och The Hives-tröja. Detta är inte rätt adress för en spektakulär show, men däremot för en stor musikupplevelse. Under en timme bäddar bandet in området i ett släpigt, repetitivt groove som sätter sig direkt på diggarnerven. "Doraldina's Prophecies" är en koloss till låt med sitt obevekligt hamrande piano, och de framjagande gitarrerna i "She got me (when she got her dress on" piskar upp ett smittande driv.

En suverän öppning på dagen.

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons