Annons
Nyheter

Glimrande smålandsguld

Smålänningarna plockar upp stafettpinne efter Hellacopters med den unisona lineupen av två gitarrer och en bas i rockklassisk Explorer-modell. Sångaren Daniel Kvist och hans jeansvästmunderade, striphåriga kvartett bjuder på välkomponerad old school utan att skämmas för det – Scams har inte kallats för raggarrock för intet.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2013

Men oavsett om det är av grövre virke, som senaste "Bombs away", "I'm not alone (Got Rock'n'roll)", eller mjukare, äldre spår som "F**k like a priest" och "Killer Machine", så finns här en rykande hitkänsla som bara väntar på den där gnistan pondus och karisma som lär uppstå så snart frontsångaren bara kliver fram från den cementerade tryggheten bakom mickstativet och släpper loss. Låtarna förtjänar det!

Det börjar arta sig ordentligt när en synkroniserad headbangning föregår sångbyte och basisten Kriss Biggs utstrålar både attityden och intensiteten som finns i "End of the line". Lite innött gitarrvirtuositet på det och The Scams är ett solklart rock case för framtidens internationella scener.

Hitlåtar, explorers, ett återvunnet Kiss-typsnitt, raggarkostym, klockrena textfraser som "I don't know where I'm going/I'm going nuts" – The Scams kan vara här för ett kommande ärevarv.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons