Annons
Nyheter

För mycket strängakrobatik

Nyheter • Publicerad 7 juni 2013
Foto: Johanna Wallin
Gitarristen Vinnie Moore och sångaren Phil Mogg i UFO.Foto: Johanna Wallin

Att höra "Doctor doctor" slungas över festivalområdet är glädje. Så är det bara, och det spelar ingen roll att låten har fyra decennier på nacken.

Men UFO får nog försöka fånga in basisten och medgrundaren Pete Way i bandet igen snart. Den notoriske strulputten tillförde en vild energi på scen som helt enkelt inte kan ersättas. Turnébasisten spelar säkert bättre, men han är rolig som en lyktstolpe.

Samtidigt blir 65-årige sångaren Phil Mogg inte mindre stel i kroppen med åren, och då landar lite väl mycket av showen på gitarristen Vinnie Moores axlar. Han går visserligen in för uppgiften och lyfter både klassikern "Love to Love” och nya "Burn your house down" ända till scentaket med sina känslofyllda, virtuosa solon. Men till slut blir man mätt på strängakrobatiken.

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons