Annons
Nyheter

Flygplatsen planerar rockflyg

Nu vill Kristianstad Airport på allvar börja frakta hårdrockfans till Sweden Rock. Tillsammans med andra aktörer vill de skapa färdiga paket med boende och biljetter.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2013
Fint besök. Gene Simmons i Kiss bordar planet på Kristianstad Airport. Nu planeras paketresor till nästa Sweden Rock.Foto: Lasse Ottosson

Succén Sweden Rock har gett andra mersmak. En av dessa är Kristianstad Airport som har sett en affärsmöjlighet.

– Vi vill satsa mer på inresande till området. Och för att locka dem vill vi skapa olika typer av paket­resor. I den ambitionen passar Sweden Rock perfekt, säger Jonas Haak, vd för Kristianstad Airport.

Annons

Har ni inget tryck med folk som ska till festivalen?

– Inte vad jag har känt av, det är möjligt att vissa av våra resenärer ska dit. Men i nuläget kommer inte en massa människor med nitar, om jag säger så.

Festivalsugna ska kunna boka olika typer av paket. De som vill sova i tält ska kunna göra det, precis som de som vill bo på hotell. Det är resenärernas önskningar som står i fokus.

– Målet är att man inte ska behöva tänka på något. Vi ska kunna ordna med alla biljetter, även med transport till och från festivalen.

Hårdrocksresan från Stockholm ska märkas redan på Arlanda.

– Vår idé går till exempel ut på att det ska spelas hårdrocksmusik i gaten, och finnas annat som förknippas med rock, men exakt hur det kommer bli är inte klart än.

Jonas Haak låter inte temaresorna stanna vid rockpaket. Det finns en annan möjlig temaresa som står närmre på tur. Redan nu till hösten har han, i samarbete med turistansvariga på nio kommuner, diskuterat hur bygdens olika dragplåster kan attrahera ännu fler resenärer. Först i tur står ”äppleflyget” som är planerat till slutet av september.

– Paketet är tänkt att bjuda på olika typer av äpplerelaterade upplevelser. Avtäckningen av äppletavlan är en höjdpunkt under säsongen då hela Kivik doftar äpple.

Hur många hoppas ni nappar?

– Det är omöjligt att säga. Vi är precis i början av den här satsningen, men om vi kan locka 10–15 som annars inte hade kommit hit, då är det en start. Nästa tema­resa kanske det blir 20–25.

Annons

Till våren nästa år planeras en temaresa för Konst­rundan. Även där kommer turisterna tidigt att känna att färden går i konstens tecken.

–  Redan här på flygplatsen kommer det stå konstnärer och ta emot resenärerna. Vi har redan bokat in fem, säger Jonas Haak.

Mikael Hallqvist
Lukas Ernryd
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons