Annons
Nyheter

Extra svettigt servera i artistmatsalen

Från fik till artistmatsalen på Sweden Rockfestivalen. Ella Johansson, från Växjö, har fått det extra svettigt. 150 gäster under onsdagen, 300 på nationaldagen.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2013

Hon är själv ingen hängiven hårdrockare men fick frågan av en kollega att servera i matsalen. Dit bara ett fåtal har tillträde.

Faktum är att det är än hetare inne i tältet än i det kvalmiga dammet utanför.

Annons

-Det här är Jättekul, ett sätt att komma från cafeet ett tag. Vi hade 150 gäster i går, det var svettigt och mycket att göra. Alla kommer ju samtidigt också. Värre lär det bli i dag, säger hon som jobbar från tolv till tolv, eller ännu längre.

Hur gör du för att hålla dig på bettet?

-Resorb, vätskeersättning.

Än så länge har hon inte stött på någon av de större stjärnorna.

-Det skulle vara Bullet från Växjö. De största har egna loger, de äter inte här, säger hon och sätter ut glas, tallrikar, servetter och bestick till nästa omgång.

Alla får en trerätters middag. Till förrätt en tallrik med tapas, toast skagen och lax bland annat. Till huvudrätt biff, lax, kyckling eller en vegetarisk.

-Det går inte så mycket vegetariskt.

Efterrätt?

-Mycket jordgubbar. Även paj och chokladmousse. Det är ju poppis nu.

Cecilia Isberg
Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons