Nyheter

Entusiasmerande hårdrock

Queen of Metal – Warlock-grundaren Doro Pesch är tillbaka på Sweden Rock. Gott och väl parkerad längst ut på catwalken ger hon allt för att entusiasmera fansen framför festivalens största scen. Och det är svårt att inte smittas.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2013
Foto: Johanna Wallin

Hennes hårdrock följer genrens klassiska recept. Såväl i toner som i gester – långa partier diggar hon till galopperande trummor och vinande gitarrackord från sina medmusiker, samtidigt som hon promenerar scenen runt och headbangar tillsammans med publiken.

Med sin näve ständigt höjd i den Ronnie James Dio-patenterade hårdrocksgesten hyllar hon också sin gamle vän med powerballaden "Hero" och befäster sin ställning på den historiska heavy metal-kartan med ett intakt Bonnie Tyler-vibrato. Publikfriande och förenande på samma gång.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.