Annons
Nyheter

Entombed visar hur det ska låta

Går det att bli besviken på Entombed? Sweden's finest death metal act?
Nyheter • Publicerad 7 juni 2012
L-G Petrov i Entombed avslutade den blågula inledningen av Sweden Rock 2012.
L-G Petrov i Entombed avslutade den blågula inledningen av Sweden Rock 2012.Foto: Annica Jönsson

Inte än. För så här ska det låta. Allt sammanvävt tajt till en intrikat matta av förtätad dödsmetall. Fem skickliga individer som tillsammans förenas i ett väloljat smidigt kullager. Raka motsatsen till amerikanska Fear Factorys snedtripp tidigare under eftermiddagen.

Med gitarrist Alex Hellid i täten samspelar man intuitivt, som egna självgående satelliter förenade i en självklar enhet. Demokratisk, faktiskt.

Annons

På Sweden Rock intar den sedan två år faste basisten Victor Brandt en statyesk position framme vid scenkanten, som ett långhårigt svar på familjen Addams Lurch, medan den evige sångaren L-G Petrov alltmer liknar Danny Devitos Penguin i "Batman Returns".

Seriefigurerna åt sidan (vi vet ju att Wolverine har en särskild plats hos Entombed), Petrov är som allra bäst när hans sång rinner över i ett skorrande Danzig-muller. Som en värdig avslutning på nationaldagens blågula metalluppställningen i inledningen av Sweden Rock bjuder sångaren och hans mannar på den numera klassiska tolkningen av Roky Ericksons "The night of the vampire".

Mikael Hallqvist
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons