Annons
Nyheter

En vanlig dag på jobbet

Bakom mig i ackrediteringskön står en påtagligt överförfriskad, hårsvallande yngling med en flaska vodka i handen som hela tiden snuddar i ryggen. Killen är glad, snäll och illröd på den bara överkroppen efter ett par vingliga timmar i den obarmhärtiga solen över Norje Havsbads-fältet. En sol som i sin tur utlovar en ypperlig årgång rockfest.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2013

Illröd är killen även på överarmen där pärlor av blod har koagulerat.

Tatueringen är bara två och en halv timme gammal, konstaterar han stolt inför de två betydligt mer kroppsdekorerade killarna framför mig i kön, som visa av erfarenhet skakar på huvudet och föreslår att den omedgörliga ynglingen ska sätta skydd för konstverket.

Annons

"1500 spänn", svarar bara vår överförfriskade vän då, och fortsätter lika mycket för sig själv:

"Det var det värt."

Den efterföljande tystnaden bryts av ett skratt som inte längre går att hålla tillbaka. På armen har ynglingen den omisskännliga loggan av ett vikingasegel i rött och vitt, och under det, i stora svarta bokstäver – "Explorer".

På något sätt sammanfattar vår väns tilltag ändå mycket av vad Sweden Rock handlar om. Att roa sig, våga och just i år upptäcka 84 hårdsvängande musikakter som gör hela resan väl värd.

33 000 "explorers" kan ju inte ha fel.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons