Annons
Nyheter

En cool katt i cowboyhatt

Årets första festivaleftermiddag i Norje badar i löftesrikt och värmande solsken när amerikanskan Stacie Collins intar Sweden Stage. Hon är en cool katt i cowboyhatt, med ett munspel som blåser blues och stämband som sjunger stygg country. Det sistnämnda är förstås inte helt oväntat, när hemadressen stavas Nashville, Tennesse.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2013
Stacie Collins.
Stacie Collins.Foto: 

För Stacie Collins, som släppt två soloalbum, är det här Sweden Rock-debut. Hon gör det uppbackad av ett transatlantiskt turnéband. På ena flanken har hon maken, skrivarpartnern och basisten Al Collins. På andra står Conny "The Electric Boy" Bloom med rockguran redo. Bakom trummorna hittar vi ännu en välbekant svensk rocker, Malmöpågen Pontus Snibb, mest känd som sångare och gitarrist i Bonafide. Tillsammans bygger de upp ett skönt boogiebluesigt rumlargroove, som kryddas med gott om munspelsexplosioner från Stacie Collins. Hon ger järnet varje gång nävarna kupas kring munspelet, kastar fram toner med hela kroppen och tar sig gärna an dueller och frasbyten med både maken och Conny Bloom.

I "If you wanna get to heaven", en lånelåt från Ozark Mountain Daredevils, börjar det slå gnistor på allvar. Det avslutande, hårt drivna jamsolot mellan de tre, som mynnar ut i en uppsluppet slarvig tagning av "Jumpin' Jack Flash" är också läckert.

Ingen dum början på festivalen.

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons