Annons
Nyheter

Efter regn kommer sol - så även under SRF

Det blir en kylig och regnig festival i Norje. Och i slutet av veckan kan det vara läge att se till att tältet är väl förankrat då det blir friska vindar. Men som man brukar säga – efter regn kommer sol, så blir det även under Sweden rock festival.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2012
Varmt och skönt var det under festivalen 2007. Det här är en bild på publiken under konserten med tyska Blind Guardian på Sweden Rock festival i Norje.
Varmt och skönt var det under festivalen 2007. Det här är en bild på publiken under konserten med tyska Blind Guardian på Sweden Rock festival i Norje.Foto: 

Regnet håller i sig till en bit in på eftermiddagen på fredagen.

– Sen kan solen kika igenom framåt kvällen, säger Emil Björck på SMHI.

Annons

Temperaturen ligger runt 12-13 grader på fredagen.

Morgonpigga får sol

På lördagsmorgonen är chansen stor att de morgonpigga festivalbesökarna vaknar upp till strålande sol. Men de som sover lite längre hinner kanske inte få så många strålar då stackmol byggs upp under morgonen och sedan kommer regnskurarna. Mellan regnskurarna finns det dock chans att solen kikar fram och det blir mellan 15-18 grader varmt. Innan man går och festar till det på festivalområdet kan det vara bra att kolla så att tältet står stabilt förankrat i marken.

– Vinden har då vänt till sydvästlig och känns lite mer. Det kan bli upp till friska vindar, säger Emil Björck.

Under lördagsnatten avtar risken för skurar och på söndagsmorgonen är det goda chanser till sol.

Maria Sällberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons