Annons
Nyheter

Död och glam om vartannat

Hela toalettbåset vibrerar som om en gatuborr hade flyttat in vägg i vägg. Tordönmullret är öronbedövande. Nu är det ingen borr som för oväsen, utan kultheavymetalhjältarna Exodus trummis, utrustad med dubbla baskaggar. Tror jag. Svårt att se från min horisont. Men jag känner igen ljudet.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2012

Sweden Rock har börjat och av någon outgrundlig anledning är det återigen jag som har dragit stickan som det står dödsmetall på.

Medan mina manliga kollegor vadar i både sleaze och glam, bjärta färger, tonvis med hårsprej och neonfärgad make up, faller nattsvart och i bästa fall ett helikoptervinande hårsvall på min lott.

Annons

Men så kan death metal vara bland det mest kompakta och mäktigt mättade man kan uppleva om banden har en bra dag. Fear Factory hade det inte. Entombed, denna svenska bastion, har det alltid.

Så plötsligt händer det. Alldeles nyss och i skrivande stund fick jag min beskärda dos glamrock så det räcker och blir över för ett par år framåt. När amerikanska pudelrockarna Steel Panther drog in i presstältet med hela rockmyten och tigerrosa spandex och började slänga ur sig "balls", "pussy" och "dick" i parti och minut.

Det bevisar en gång för alla att Sweden Rock Festival handlar lika mycket om hårdharvat finlir som surrealistisk underhållning. I Steel Panthers fall? Checka in vår filmare Cliffords material på webben.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons