Annons
Nyheter

Dist sänder från festivalen

Som vanligt kan den som inte befinner sig på Sweden Rock lyssna på en del av musiken och artisterna ändå. Hårdrocksprogrammet Dist i Sveriges Radio P4 sänder i kväll live för femte året i rad.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2009
Kenny Leckremo i Heat (vänster) intervjuas av Andreas Matz, P4 Dist. Bild: Micke Grönberg/SR
Kenny Leckremo i Heat (vänster) intervjuas av Andreas Matz, P4 Dist. Bild: Micke Grönberg/SRFoto: 

Under fyra timmar med start klockan 20.00 sänds programmet inifrån festivalområdet. Temat för sändningen blir svensk hårdrock och band som Sabaton, Crucified Barbara och In Flames gästar programmet och det blir livemusik med Candlemass och Heat.

– Sabaton spelar inte på festivalen men ska framföra nationalsången den 6 juni. Jag tänkte att de skulle få träna på den i programmet, säger Andreas Matz, programledare för Dist.

Annons

Radioteamet anlände redan i tisdags och spelar även in konserter som ska sändas i P3 och P4 senare i år.

I årets festivalprogram finns ett antal höjdpunkter Andreas Matz inte vill missa.

– Jag har lite udda smak och vill absolut se Witchcraft som är ett litet band från Örebro. Även Candlemass och ZZ Top är skitbra.

Jenny Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons